Viedenská knedľa
Hovorí sa, že dobrá gazdinka sa pozná podľa toho, akú vie urobiť knedľu. Takže si postupne rozširujem obzory ;). Parenú knedľu mám už „zmáknutú“, tak som sa naučila robiť ešte Viedenskú. Tento recept je ešte jednoduchší ako na moju parenú knedľu, takže vrelo odporúčam aj úplným začiatočníkom :)
Ingrediencie:
10 starších rožkov
4 vajcia
2 dcl mlieko vlažné
2 dcl oleja
2dcl hrubej múky
Soľ
Petržlenová vňať
Postup:
Rožky nakrájame na drobnejšie kocky. Je naozaj lepšie, keď sú to rožky aspoň 3 dni staré.
Múku, olej, vajcia, mlieko, soľ podľa chuti, a petržlenovú vňať, dáme do druhej misy,
A rozšľaháme. Petržlenová vňať je najlepšia čerstvá ale môžete použiť aj sušenú.
Rozšľahanú zmes vylejeme na rožky,
Zľahka premiešame, a necháme 30 minút napučať.
Dáme si variť vodu, ktorú osolíme.
Z cesta vytvarujeme mokrými rukami knedle veľkosti tenisových loptičiek. Mne ich z toho množstva vyjde 10. Pokiaľ chcete. Môžete urobiť 3 väčšie valčeky, ktoré dobre zabalíte do potravinovej fólie, a variť ich tak.
Knedle varíme 15 minút pričom,
V polovici varenia otočíme. Varíme zakryté. Ako vidíte knedle pri varení nabrali objem, takže pokiaľ máte menší hrniec, varte ich na dvakrát.
Uvarené knedle vyberieme z vody, a hneď poprepichujeme špáradlom, aby sa odparili, a potrieme olejom.
Podávať môžeme k akýmkoľvek omáčkam, poprípade k dusenej kapuste a pečenému mäsu alebo ku kacke s kapustou.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
JA ICH TIEZ ROBIM ALE TAK ZA TU HMOTU NATLAČIM DO MASLOM VYMASTENEHO HRNČEKA A VLOZIM TEN HRNČEK DO VODY MUSI SA VARIT ASPON 20M.ON TI TEN KNEDLIK VYSKOČI HORE Z HRNCEKA A PO VYBRATI HO PEKNE VYKLOPIS Z NEHO A POTOM KRAJAŠ PEKNE KRUŽKA ,VYPROBUJ.
Prave som ich dokoncila, presne podla receptu, no mam ich mazlave a vo vode sa dost rozpadavali. neviem, neviem ci sa budu pacit osadenstvu….:-(
Ja som pracovala v AT v rodinách a nikdy nerobili knedle tak, žeby dávali do nich olej, ani kvapku oleja . A nemusíte tlačiť do nijakého hrnca, ale voľne ich vo vode uvariť v sáčku. Bodaj by neboli mazľavé od toho oleja.
Dobry den,recept som sice neskusala,ale poviem Vam uprimne pravdu,nie som ziadna fajnovka,ale do takeho hrnca by som varit nedala,aspon ked to fotite,tak ste mohli dat normalny novsi hrniec,sory,ale nedalo mi to
učili ma tie knedlíky dobre stlačiť dokopy a na viackrát naozaj poriade formivať dlhšie potom držia dobre :D
Nenormalny recept dakujem velmi pekne. Lepsie knedle som este nejedol. Lepsie su tie vo folii .. Dobru chut a este raz dakujem
výborný recept dnes som ich robila