Tvarohové buchty
Ako upiecť buchty za 1 hodinu aj s chystaním prísad a pečením? Že sa to nedá? Ale hej :). Manželova babička je bezodná studňa cukrárskych receptov, a vychytáviek. Tento recept mám tiež od nej, a tajomstvo spočíva v tom, že cesto sa nenecháva kysnúť, skrátka Vám kysne pod rukami, a to doslova! Priznám sa bez okolkov, že toto bol môj prvý pokus o buchty, a už ich inak ani robiť nemienim. Boli skrátka fenomenálne!
Ingrediencie:
1kg polohrubej múky
0,5l vlažného mlieka
3 kocky kvasníc
3 dcl olej
3 PL kryštálového cukru
3 vajcia
1 prášok do pečiva
Štipka soli
400g tvarohu
2 žĺtka do tvarohu
Kôra z umytého citróna do tvarohu
Cukor podľa chuti do tvarohu
Kto má rád môže dať aj hrozienka
Postup:
Keďže cesto nenechávame kysnúť, všetko si musíme nachystať dopredu. Takže si nachystáme plnku – v mojom prípade tvaroh, do ktorého pridáme kôru z citróna, a cukor podľa chuti. Ja som žiaľ nepozerala čo kupujem, takže mám jemný tvaroh, čo nie je ideálne, ale ani žiadna tragédia. Každopádne majte na pamäti, že hrudkovitý je lepší.
Ja do tvarohu pridávam aj 1-2 žĺtka, podľa množstva. Keď je plnka nachystaná, tak si nezabudnite nachystať a vymastiť plechy! Ja ich vymasťujem tak ako babka, bravčovou masťou.
Do misy si dáme všetky suroviny okrem 3dcl mlieka,
Do ktorého zarobíme kvasnice, a necháme nabehnúť.
Nabehnuté kvasnice pridáme do misy, a začína frmol :)
Vymiesime hladké cesto. Nech Vás nevyľaká, že cesto je redšie. Má to tak byť.
Vymiesené cesto preložíme na múkou posypanú dosku,
A začneme s neho postupne nožom odrezávať malé kúsky. Myslite na to že cesto rýchlo zväčšuje svoj objem, a teda pokiaľ nechcete moc veľké buchty, tak ukrajujte menej ako ja na fotke.
Na každý jeden kúsok dáme lyžicu tvarohovej náplne. Začneme tvarovať buchty tak, že protiľahlé konce cesta opatrne spájame nad tvarohom, tak aby nám plnka nevytiekla. Je to jednoduchšie ako sa zdá :)
Buchty ukladáme vedľa seba na vymastený plech, pričom vždy natrieme aj boky buchiet, aby sa nám nezlepili. Ja som robila z polovičnej dávky, a vyšlo mi ich 18, ale boli veľké! V pohode by sa ich dalo spraviť aj 25.
Pečieme na 220°C do zlatova.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
škoda nie su tam kolko ide kvasnyc
Ospravedlnujeme sa, chybu sme uz opravili :)
DAKUJEM
super receptík len neviem na koľkých stupňoch sa majú buchty piecť :) a aký je ideálny čas na kysnutie cesta?
Cesto nekysne :) pracuje sa s nim okamzite. A ja peciem na 220stupnov
prosim vas, ked pisete, ze ste robili z polovicnej davky, tak tym myslite ze z pol kila muky? a teda z pol kg vyslo tych 18 kusov? Dakujem :)
Ano :)