Citrónová bábovka
Teraz jeden z repertoáru po babičke :). Milujem túto bábovku! Vždy keď sme niekde cestovali, tak ju babička upiekla a ešte sme ani nevyšli z mesta a bolo po nej. Vyskúšajte! :)
Ingrediencie:
320g práškového cukru
320g hladkej múky
160g čerstvého masla (alebo Hera)
½ prášku do pečiva
4 vajcia
Šťava a kôra s ½ citróna
11 PL mlieka
Na vysypanie formy: 1PL masla a 1PL polohrubej múky
Postup:
Formu na bábovku vymastíme najlepšie maslom a vysypeme polohrubou múkou.
Do misy dáme práškový cukor a žĺtka.
Ja si všetko ostatne nachystám a navážim vopred, aby som sa už potom nezdržiavala.
Z bielkov vyšľaháme sneh. To robím ako prvé aby som nemusela už potom umývať metly ;)
Keď je sneh hotový, vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista a pridáme zmäknuté maslo.
Dobre vyšľaháme.
Postupne pridáme múku a mlieko.
Na záver šťavu a kôru s citróna.
Pridáme sneh z bielkov, ktorý už nezašľahávame ale len zľahka vmiešame.
Hotovo! :)
Cesto rovnomerne vylejeme do pripravenej formy a pečieme na 180°C cca 45 min. Treba sledovať. Po 30 minútach môžete skúsiť špajdľou či je už hotová ale skôr trúbu neotvárať!!!
Ja tanier na ktorý vyklápam bábovku vždy pocukrujem. Cukor zabráni tomu aby sa horúca bábovka prilepila na dno taniera.
Vyzerá úžasne :)
Môžete pocukrovať aj z vrchu
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Fantastická je :) Ďakujem
doby den, zrovna budu davat do trouby vasi buchtu podle receptu…jen se chci zeptat? opravdu tam patri cele litrove mleko? A kde je pridany ten kyprici prasek ? dekuji za odpoved
Boze nie! :) tam je ken 11 polievkovych lyzic alebo teda 150ml. Prasik do peciva sa pridava tesne pred snehom.
tak musela jsem ji dnes udelat znova a vysledek stoji za to ! dekuji za recept :))
Je úžasná ďakujem za recept
Je úžasná