Sacherka
Potrebujeme:
200g tmavej horkej čokolády
150g masla
200g pr. Cukru
6 žĺtkov
6 bielkov
100g múky polohrubej
100g čokolády na varenie
marhuľový džem
kúsok cery
Postup :
Maslo z cukrom a zo žĺtkami miešame do peny
Pridáme čokoládu roztopenú vo vodnom kúpeli
A miešame do zhustnutia
Pridáme múku
trocha viac to zhustne ledva mi vtedy ťahá šľahač a pridáme sneh z bielkov
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy (ja dávam aj papier na pečenie na spodok). Dáme do stredne vyhriatej rúry upiecť asi 60 min. Ak budete skúšať na špajlu môže sa trocha lepiť kvôli čokoláde. Aj konzistencia je taká tuhá ale mňam. Po vychladnutí prerežeme na polovicu.
Dáme si zohriať džem ale aj nemusíme a môžete pridať aj trocha rumu kto chce. Džemom potrime obe polovice
Spojíme a potrieme aj boky Ja som to robila ako tortu tenisovú raketu. rúčka je z odkorkov koláčov. Rozpustíme čokoládu a polejeme. Tortu necháme stuhnúť.
Autor : Martina Chalupčanová
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
cera sa dava de? bo v zozname je ale v popise postupu receptu nie sa ?!
Do cokolady ktorou polievane hotovu tortu. Chybycka za ktoru sa ospravedlnujeme ;)