Koložvárska kapusta

Aj toto je jeden z nami modifikovaných receptov. Možno nie každý bude súhlasiť s tým ako ju pripravujeme ale nám to takto chutí ;)


 

Ingrediencie:

Cca 1,5 kg kyslej kapusty

800g bravčovej krkovice

2 väčšie cibule

2 pochúťkové smotany 12%

100g ryže

Olej

Soľ

Čierne mleté korenie

Provensálske korenie

Červená mletá sladká paprika

 

Postup:

Začneme cibuľkou. Očistíme a nakrájame polku cibule do menšej zapekacej misy v ktorej urobíme ryžu. Môžete použiť aj ryžu už uvarenú, ak Vám ostala z predchádzajúceho obeda.

Do väčšieho hrnca dáme zvyšok cibule a samozrejme do oboch nádob aj olej.

Umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky.

Čo sa ryže týka, ja ju pripravujem v rúre. Takže k orestovanej cibuli prisypeme ryžu a krátko opražíme. Podlejeme 1,5 násobkom použitej ryže (čiže na 100g ryže potrebujeme 150ml vriacej vody ;)), osolíme a dáme do vyhriatej rúry na 180°C teplovzdušný program  na 20 minút.

Vo väčšom hrnci si opražíme cibuľku do zlatova

a pridáme kyslú kapustu, trochu okoreníme mletým čiernym korením. Pokiaľ by bola kapusta príliš kyslá, tak ju pred tým prepláchneme vodou. Kapustu nemusíme dusiť, stačí len premiešať a odstaviť.

Mäsom pomelieme.

My ho pred pečením tepelne trochu orestujeme s trochou soli a provensálskeho korenia. Ano, je to trochu zvláštne ale vyskúšajte. Aj len medzi prsty dá mäsu trochu iný rozmer.

Nachystáme si zálievku z kyslej smotany, soli a červenej mletej papriky.

K mäsu pridáme hotovú ryžu, a premiešame.

Pekáč trochu vymastíme.

Na dno rovnomerne rozprestrieme polovicu kapusty,

na to dáme celú mäsovo ryžovú zmes

A prikryjeme zvyškom kapusty.

Na kapustu vylejeme pochúťkovú smotanu

A pečieme 45 minút na 180°C.

 

 

Dobrú chuť ;)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku


Tagy: , ,

4 komentáre k “Koložvárska kapusta”

  1. LosHairos píše:

    Koložvársku kapustu máme veľmi radi, lenže nám sa tak nepodarí, aby držala pokope aj po odkrojení…

  2. jarka píše:

    robila som ju teraz ale ja kapustu nedusím a kupujem pomleté maso tak s tym neni tolko roboty ,,,,fajnéééé

  3. habanka píše:

    neviem si predstavit,kolozvarsku kapustu bez klobasy,pracujem ako kucharka ale urcite bravcove maso sa dusi spolu s klobasou a hlavne ked je kysla kapusta udusena tak vzdy sa zalieva sladkou slahackou – s kyslou sa kyslost bije….
    ale kazdemu po chuti

Zanechať komentár


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/9/6/96d795ef-8489-45c4-b9a1-15d7e389f828/receptiky.sk/web/wp-content/themes/Delicious_Foods/comments.php on line 65