Orechová roláda
Vcelku jednoduchý zákusok. Náplne a posýpku môžete ľubovoľne meniť, takže vždy môžete mať iný dezert aj keď podstata ostáva rovnaká ;) Mne ostal krém z laskoniek, takže bolo rozhodnuté! :)
Ingrediencie:
Cesto:
3 vajcia
3PL kryštálového cukru
3PL polohrubej múky
½ KL kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
Vanilkový krém z 1vajca (ako na to, nájdete v recepte na orechovú tortu)
Džem
Cca 4PL mletých orechov
Postup:
Do šľahača dáme vajcia a cukor. Keďže môj ručný šľahač neprežil vianočné pečenie, používam mixér so šľahacím nadstavcom.
Šľaháme na maximálnom výkone aspoň 10 minút. Zmes naberie objem, zhustne a zbledne.
Potom už pridáme len múku a prdopeč, a kratučko prešľaháme.
Rozotrieme rovnomerne na plech s papierom na pečenie. Ten je v tomto prípade veľmi dôležitý! Takže určite ho použite.
Pečieme cca 10 minút na 180°C teplovzdušný program. Špáradlom vyskúšame či je cesto prepečené. Pokiaľ sa cesto naň nelepí, môže vybrať z rúry von. Papier s korpusom stiahneme z plechu na pracovnú dosku.
Ešte horúci korpus zrolujeme
a zabalíme do suchej utierky. Takto necháme vychladnúť.
Vychladnutú roládu opatrne rozmotáme,
Natrieme ľubovoľným džemom (ja som použila marhuľový)
a natrieme 2/3 krému. Tu je ho trochu menej ako by malo byť ;)
Začneme rolovať a zároveň opatrne sťahovať papier na pečenie.
Roládu zatiaľ nechajte na papieri položenú.
So všetkých strán ju natrieme zvyšným krémom
a posypeme mletými orechmi.
Dobrú chuť ;)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Mám veľmi rada recepty, ktoré sú chutné a rýchle. Tento sa mi veľmi páči aj mnoho iných receptov