Pangasius s citrónovou omáčkou
Recept na rybu pangasius s citronovou omáčkou, veľmi chutné jedlo.
Pangasius s citrónovou omáčkou
Ingrediencie:
1kg pangasius filety ( môže byť aj iná biela ryba )
250 ml šlahačka
2 PL čerstvého masla
Kôra s celého citróna
Šťava s ½ citróna
2 strúčiky cesnaku
Olej
Soľ
Postup:
Cesnak si očistíme, a nasekáme na drobno. Pretláčať nedoporučujem, rýchlo by sa spálil.
Na panvicu si dáme trošku oleja, a maslo. Olej zabráni maslu sa rýchlo prepáliť.
Filety pangasa si umyjeme, osušíme, osolíme a prerežeme na polovicu.
Do panvice dáme osmažiť cesnak. Smažíme len krátko.
Rybu na cesnakovom masle osmažíme z oboch strán.
Kým sa opeká ryba, nastrúhame si kôru z umytého citróna.
Opečenú rybu preložíme do zapekacej misy a dáme ešte na 10 minút pod gril. Poprípade len do trúby na 220°C.
Do výpeku dáme šľahačku,
Citrónovú šťavu a citrónovú kôru, podľa potreby dochutíme soľou, a ak sa Vám zdá dosť kysla, tak troškou cukru. Omáčku varíme kým sa trochu nezredukuje.
Podávame s opekanými zemiakmi.
DOBRÚ CHUŤ :)
Dík za recept, dnes zkusím :)
Ja som aj skusil (sice so zubacom) a je to super!!! Ta omacka nema chybu!!!