Vyprážaný syr
03
sepRecept na klasický vyprážaný syr s hranolkami.
Ingrediencie:
1,5 cm hrubé plátky eidamu
Na trojobal: hladká múka, vajcia, mlieko, soľ, strúhanka
Olej na vyprážanie
Postup:
Nachystáme si suroviny na trojobal. Do jedného taniera dáme múku, do druhého vajcia, soľ, a trošku mlieka, a do tretieho strúhanku.
Syr obalíme najskôr v múke,
Následne vo vajíčku,
Potom v strúhanke,
Opäť vo vajíčku,
A zasa v strúhanke. Pri obaľovaní v strúhanke dbáme na dôkladné obalenie hlavne rohov, aby nám syr nevytiekol.
Obalený syr vypražíme, a ako vidno, ja som pri obalovaní dôkladná nebola, lebo mi trošku vytiekol :)
Podávame so zemiakovými hranolkami, alebo inak upravenými zemiakmi, tatarskou omáčkou, alebo kečupom.
DOBRÚ CHUŤ :)
ak dáš syr po obalení do mrazničky na 5 minút a vyprážaš v horúcom oleji nevytečie !!! mám to vyskúšané :-)
dobrý recept je to fajn…