Detská jablková výživa
Som toho názoru, že to čo pripravím svojej dcére ja, nemôže byť horšie ako to kupované :). Praktické na tom je, že máte 100% istotu, čo svojmu dieťaťu dávate, keďže z vlastnej skúsenosti viem, čo všetko nevhodné sa bežne pridáva do detskej stravy, ktorú kupujeme. Nehovorím, že je v silách jednej matky aby všetko pripravovala dieťatku svojpomocne, ale sú veci, ktoré sa dajú pripraviť lacno, kvalitne, a aj bez väčšej námahy. Toto je jedna z nich, a zvládne ju každá mamička, a bez stresu :)
Ingrediencie:
2,5 kg očistených jabĺk
2 vanilkové cukre
Na dosladenie podľa potreby Glukopur (hroznový cukor)
Postup:
Očistené jablká dáme do veľkého hrnca, zalejeme ¾ litrom pitnej vody, a pridáme vanilkový cukor. Pokiaľ robíte výživu pre dieťa, ktoré nemá ešte 1 rok, tak ho dávať nemusíte, môžete použiť vanilkový lusk, ktorý pred mixovaním z hrnca vyberieme. Ja som doma nemala, tak som dala vanilkový cukor.
Jablká varíme za občasného miešania pokiaľ sa nezačnú rozvárať, a teda sú dosť mäkké na mixovanie. Ja som varila cca 25 minút, záleží od jabĺk. Samozrejme čím dlhšie varíme, tým menej vitamínov nám v jablkách ostane. Pokiaľ máte kyslejšie jabĺčka ako ja, tak treba trochu prisladiť. Ja používam glukopur, je to predsa len lepšie ako rafinovaný, ale Vy nemusíte. Kludne použite kryštálový cukor. Ten by sa však nemal podávať deťom do jednoho roka.
Jabĺčka dobre rozmixujeme ponorným mixérom, a ešte teplú presnidávku prelejeme do zavaraninových pohárov.
Sterilizujeme 30 minút vo vodnom kúpeli.
Ja po sterilizácií ešte obraciam zavareniny dole viečkom, a nechám tak do druhého dňa.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Dakujem pekne za receptik…presnidavocka bola vynikajuca…Ja som jablcka pokrajala na platky, cim sa znizil cas na varenie—
Dakujem za receptik, detska a dospela vyziva je vynikajuca mame to vsetci radi deticky moje to zboznuju
Super recept, chcem sa este opytat, aka je priblizne trvanlivost takto pripravenej vyzivy a ako ju najlepsie skladovat.
Katka takto zavarená presnidávka Vám vydrží minimálne rok. Aj viac. U nás sa ale vždy zje do troch mesiacov :-D
Super,idem varit svoje dcerke…chcem sa opytat k takto uvarenym jablckam sa da pridat i banan a potom to pomixovat a sterlizovat?
veni pekne ďakujem za recept je super
ja som pridala este aj skoricovy cukor a je to vyborne aj s nim
No ja som to práve dnes skúsil a vydaarilo sa. Myslel som, že je to náročnejší proces, ale vobec nie. Dik za recept.
Naozaj vynikajuca vyziva, predtym som skusala recept s pudingom aj so zlatym klasom, ale neboli taketo chutne. Cim menej prisad, tymlepsie. Este uvidime ako to bude s trvanlivostou, ale chut je na jednicku s hviezdickou.Aj skorice strosku som pridala a je to mnamka, odporucam.
Takto robim aj ja a je výborná.
Dnes som urobila aj ja túto presnídavku asi z 3,5 kg jabĺk, 3 vanilkovými cukrami, nakrájala som jablká na tenké plátky, podliala 6 dl vody, varila asi 15 minút, rozmixovala tyčovým mixérom a naplnila ešte horúce do fľaštičiek, sterilizovala som asi 10 minút, ešte som to ďalších 10 minút nechala v tom horúcom vodnom kúpeli, vybrala, obrátila hore dnom, nechám to tak do zajtra a zajtra odložím. Chutnala som to ešte horúce a bolo to vynikajúce, dúfam, že mi poháriky dobre chytia.
Ďakujem za super recept, verím, že bude chutiť.
dnes som ju urobila aj ja je skvelá!
a načo treba ešte aj sterilizovať, keď sa to už varilo ?
tak ja sterilizujem lebo ju nemixujem uplne horucu tym padom by mi nechytili viecka.
Dnes som ju robila a pridala som do nej aj broskinkovy a jahodkovy kompot a je vynikajuca.
super recept rychly a nenarocny. :-)
— len sa mi pri komentároch nepáči výraz presnídávka, — ale na tom svet nestojí…