Cestoviny so špargľou, olivami a lososom
Nová kniha Recepty mojej zdravej kuchyne je tu pre všetkých, ktorí sa chcú zdravšie stravovať, schudnúť a cítiť sa lepšie, no nevedia ako na to. Kniha je napísaná pre všetkých milovníkov jedla, pretože recepty sú pripravované s dôrazom na chuť a kvalitu surovín.
Autorka Patrícia Adamčíková je mama dvoch detí a obľúbená blogerka, ktorá už niekoľko rokov inšpiruje tisícky fanúšičiek na sociálnych sieťach. V knihe píše aj o tom, ako sa jej vďaka zdravému vareniu podarilo schudnúť 40 kíl. Nechajte sa inšpirovať touto jedinečnou dámou a vrhnite sa spolu s ňou do víru chutí jej zázračnej kuchyne.
Recept z knihy Recepty mojej zdravej kuchyne:
Cestoviny so špargľou, olivami a lososom
Suroviny:
- 140 g špaldových cestovín (v surovom stave)
- 500 g špargle
- hrsť vykostených čiernych olív
- 2 hrste šeri paradajok
- biela časť póru
- 1 červená cibuľa
- strúčik cesnaku
- 1 PL ghee masla alebo kokosového oleja
- 300 g lososa
- štipka soli a mletého čierneho korenia
- zopár kvapiek citrónovej šťavy
- parmezán podľa chuti
Postup:
Najprv si oblanšírujte špargľu. Konce špargle odrežte, očistite ju, hlavičky však nečistite.
Vložte ju do vriacej osolenej vody asi na tri minúty. Vyberte ju a položte bokom. Do tej istej vody dajte variť cestoviny. Na panvici si zatiaľ dajte zohriať maslo. Lososa osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Opekajte ho najprv na strane s kožou asi dve minútky a potom ešte minútu na druhej strane. Vyberte ho a zakryte alobalom, aby nevychladol. Do výpeku vložte pretlačený cesnak, na kolieska nakrájaný pór a červenú cibuľu. Krátko opražte, pridajte špargľu nakrájanú na kolieska a cherry paradajky. Tie prepichnite vidličkou, aby pustili šťavu. Krátko opražte, pridajte olivy a cestoviny rovno z hrnca. Naberajte naberačkou s dierkami. Celú zmes jemne osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Keď chcete jedlo zjemniť, môžete priliať rastlinnú smotanu.
Naservírujte cestoviny s lososom, dochuťte hoblinkami parmezánu. Namiesto lososa môžete už do hotových cestovín primiešať tuniaka. Neupravujte ho tepelne, naozaj stačí už len pridať k hotovému jedlu.
Porcie: 2
Čas prípravy: 30 minút
Stovky ďalších úžasných receptov nájdete v novinke Recepty mojej zdravej kuchyne.