Domaci kuraci kebab
Dnes si pripravíme vynikajúci domáci kurací kebab. Tento receptík je velmi jednoduchý a zvládne ho úplne každý.
Cas pripravy: 25 min.
Doba pripravy: 10 min.
Potrebujeme:
½ kg kuracích pŕs (dobré sú aj vykostené kuracie stehná)
200ml pochúťková smotana
225 ml majonéza
3-4 strúčiky cesnaku
2 väčšie rajčiny
½ hlávky čínskej kapusty
3 PL oleja
Gyros korenie
Čierne mlete korenie
Zazvor mlety
Muškátovy orech
Koriander mlety
Kmín drvený
Červená sladká paprika
Soľ
6 ks arabského chleba
POSTUP:
Kuracie prsia nakrájame na drobné kúsky, ktoré premiešame s uvedenými koreninami a olejom, a necháme ich pácovať aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc.
Dressing si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, nastrúhaného cesnaku, soli a mletého čierneho korenia. Kto má rad pikantné, môže pridať chilli.
Čínsku kapustu a rajčiny pokrájame na drobné kocky, ochutíme čiernym mletým korením a premiešame. Nesolíme, zelenina by rýchlo zvädla.
Mäsko opečieme na panvici do zlatova, olej už nepridávame, je v marináde.
Arabský chleba zohrejeme v sáčku v mikrovlnke, a ešte horuci ho otvoríme, naplníme postupne opečeným mäskom,
Zeleninou, a dressingom.
Zrolujeme, a spapame
Dobrú chuť
Spisovne správne po slovensky je:
do zlatista (do zlatova je po česky)
chlieb (nie chleba)
Chces sa najest alebo ucit tu niekoho gramatiku ?