Jednoduché triky do kuchyne, ktoré by ste mali rozhodne poznať
Už naše staré mamy vedeli, že pobyt v kuchyni nie je len voľnočasovou aktivitou, ale aj namáhavou prácou. Mnohé veci sa preto snažili rôznymi spôsobmi urýchliť alebo zjednodušiť. A podarilo sa im to. Ak žiadny z takýchto trikov nepoznáte, radi vám zopár prezradíme.
Kuchyňa je srdcom domova
Je jedno, či pravidelne varíte alebo sa v kuchyni vyskytnete len na pár minút denne. Kuchyňa je jedna z hlavných miestností, v ktorej vo všeobecnosti trávime veľké množstvo času. Musíme sa v nej preto cítiť príjemne.
Okrem toho, že kuchyňa by mala byť štýlová, musí byť najmä praktická. Nesmú vám v nej chýbať základné kúsky, ako napríklad nože, príbor alebo taniere. Pri nakupovaní potravín môžete zopár zaujímavých kúskov nájsť v Lidli. Vo vybrané týždne tu nakúpite kvalitné hrnce, poháre, mixér či rôzne ďalšie pomôcky. Často majú dokonca tú istú vec v rôznych farebných prevedeniach a tak si viete zladiť ku kuchyni aj doplnky.
Poďme však už na samotné triky.
Urýchlite dozrievanie ovocia
Niektoré druhy ovocia sa u nás v supermarketoch predávajú nezrelé. Ak ste si také nedávno kúpili, nemusíte čakať príliš dlho, kým dozrejú. Práve naopak. Stačí ich dať do vrecka s jablkom a o deň či dva bude ovocie vhodné na konzumáciu.
Nestraťte bublinky
Otvorili ste si šumivé víno a nechcete stratiť bublinky? Korkovú zátku už do fľaše nestrčíte, a preto sa musíte poobzerať po inom riešení. Jedným z nich je malá kovová lyžička alebo vidlička. Stačí časť, za ktorú ju držíte pri jedení, vložiť do hrdla fľaše.
Udržte teplo pokrmu dlhšie horúce
Prišla k vám návšteva a chcete jesť všetci spolu? Kým naberiete poslednú porciu, prvý ju bude mať pravdepodobne už studenú. Ako to teda robia v profesionálnych reštauráciách?
V reštauráciách je jedlo servírované na teplých tanieroch. Tie bývajú ohrievané v tzv. režónoch. Vy si ich kupovať nemusíte. Stačí, ak tesne pred podávaním dáte taniere na chvíľu do rúry. Horúci tanier nezoberie toľko tepla z jedla ako studený.
Aké staré je vajíčko?
Aj vy premýšľate, kedy ste naposledy kúpili vajíčko nachádzajúce sa v chladničke? Ak si nespomeniete, môžete urobiť jednoduchý test.
Do pohára nalejte vodu a vajíčko doň ponorte. Ak pláva na povrchu, má 20 – 25 dní, Ak je niekde v strede, má okolo 10 – 12 dní. A v prípade, že je úplne na dne, má len 1 – 3 dni.
Čistenie granátového jablka
Granátové jablko je veľmi chutné ovocie. Bohužiaľ, veľmi ťažko sa čistí. Pri vyberaní plodov môžete ušpiniť nielen seba, ale aj celú kuchyňu. Farba z ovocia ide veľmi ťažko dole z oblečenia, nehovoriac o stenách.
Granátové jablko vyčistíte jednoducho za pomoci misky s vodou. Ovocie do vody ponorte a plody vyberajte v nej. Zamedzíte striekaniu šťavy všade naokolo.
Zhrnutie
Existuje veľké množstvo kuchynských trikov a tipov. Môžete si pomocou nich zjednodušiť varenie, pečenie alebo celkovo pobyt v kuchyni. Vyskúšajte ich aj vy a uvidíte, že sa ich len tak ľahko nevzdáte.
Zdroj obrázkov: Africa Studio, Monkey Business Images / Shutterstock.com
veľmi zaujímavá, dobrá práca a vďaka za zdieľanie takého dobrého blogu.