Kaiserky
Domáce pečivo – Kaiserky. Veľmi chutné a najlepšie chutia čerstvo vytiahnuté s trúby.
Kasiserky
Ingrediencie:
470g hladkej múky (môže byť pol na pol s inou múkou napr.: špaldovou, ražnou, chlebovou,…)
275ml vody
70g tuk na pečenie (napr: hera)
42g kvasnice
2 KL soli
2 KL cukru
Na potretie jedno vajco
Na posypanie mak, sezam, lanové semienka, …
Postup:
Ak ste už čítali môj recept na cesnakové žemle, tak viete, že ja sa s cestom moc nemaznám. :) Proste všetko nahádžem do mixéru, a hotovo! Nie je potrebné ani kvások robiť zvlášť. Cesto kysne cca 30 minút.
Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, a vytvarujeme bochník.
Ten rozdelíme na 4 rovnaké diely, ktoré opäť vytvarujeme na bochníčky.
A opäť delíme. Každý bochníček na 4 diely,
A vytvarujeme bochníčky, celkom 16 ks. Verte mi, ide to veľmi rýchlo, tento recept používam hlavne vtedy, keď nám doma z ničoho nič dojde pečivo :)
Teraz každý bochníček narežeme z každej strany skoro až k stredu.
Následne každú polku takto narežeme ešte 2 krát.
Takto to má vyzerať. Takže šup na plech!
Ja používam papier na pečenie, ale môžete plech aj vymastiť. Kaiserky pomašlujeme rozšľahaným vajíčkom,
A posypeme. Ja som jeden plech posypala sezamom a lanovým semienkom,
A druhý makom. Kaiserky necháme ešte 15 minút podkysnúť, a dáme potom piecť na 220°C na 20 minúť.
DOBRÚ CHUŤ :)
[…] Korpus – doma pečený z kaiserkového cesta […]
Dnes som upiekla kaiserky.Najlepší z receptov čo som doteraz použila sú lepšie ako z obchodu.Upečené sú ľahučké a chutia výborne“!!!
dnes jsem pekla a vynikajici dekuji za recept
Pred chvílou som ich dopiekla, akurát som zmiešala ražnú múku s hladkou, posypala som ich rascou a sezamom a sú fantastické :-))))) mnam. Výborný recept
Su vyborne :)
Pokud chcete tvar (razeni) jak z obchodu tak staci pouzit kraj lzicky a s nim vykrojit do bochanku 5 oblouku spojenych ve stredu. Nedokrajovat na vnejsim kraji aby si kaiserka udrzela tvar.