Kaiserky

Domáce pečivo – Kaiserky. Veľmi chutné a najlepšie chutia čerstvo vytiahnuté s trúby.

 


 

Kasiserky

 

Ingrediencie:

 

470g hladkej múky (môže byť pol na pol s inou múkou napr.: špaldovou, ražnou, chlebovou,…)

275ml vody

70g tuk na pečenie (napr: hera)

42g kvasnice

2 KL soli

2 KL cukru

Na potretie jedno vajco

Na posypanie mak, sezam, lanové semienka, …

 

Postup:

 

Ak ste už čítali môj recept na cesnakové žemle, tak viete, že ja sa s cestom moc nemaznám. :) Proste všetko nahádžem do mixéru, a hotovo! Nie je potrebné ani kvások robiť zvlášť. Cesto kysne cca 30 minút.

 

Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, a vytvarujeme bochník.

 

Ten rozdelíme na 4 rovnaké diely, ktoré opäť vytvarujeme na bochníčky.

 

A opäť delíme. Každý bochníček na 4 diely,

 

A vytvarujeme bochníčky, celkom 16 ks. Verte mi, ide to veľmi rýchlo, tento recept používam hlavne vtedy, keď nám doma z ničoho nič dojde pečivo :)

 

Teraz každý bochníček narežeme z každej strany skoro až k stredu.

 

Následne každú polku takto narežeme ešte 2 krát.

 

Takto to má vyzerať. Takže šup na plech!

 

Ja používam papier na pečenie, ale môžete plech aj vymastiť. Kaiserky pomašlujeme rozšľahaným vajíčkom,

 

A posypeme. Ja som jeden plech posypala sezamom a lanovým semienkom,

 

A druhý makom. Kaiserky necháme ešte 15 minút podkysnúť, a dáme potom piecť na 220°C na 20 minúť.

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)


Tagy: , ,

6 komentárov k “Kaiserky”

  1. Slaná torta píše:

    […] Korpus – doma pečený z kaiserkového cesta […]

  2. Klára krchňáková píše:

    Dnes som upiekla kaiserky.Najlepší z receptov čo som doteraz použila sú lepšie ako z obchodu.Upečené sú ľahučké a chutia výborne“!!!

  3. baculka píše:

    dnes jsem pekla a vynikajici dekuji za recept

  4. Ivana píše:

    Pred chvílou som ich dopiekla, akurát som zmiešala ražnú múku s hladkou, posypala som ich rascou a sezamom a sú fantastické :-))))) mnam. Výborný recept

  5. Martina píše:

    Su vyborne :)

  6. Hanes píše:

    Pokud chcete tvar (razeni) jak z obchodu tak staci pouzit kraj lzicky a s nim vykrojit do bochanku 5 oblouku spojenych ve stredu. Nedokrajovat na vnejsim kraji aby si kaiserka udrzela tvar.

Zanechať komentár


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/9/6/96d795ef-8489-45c4-b9a1-15d7e389f828/receptiky.sk/web/wp-content/themes/Delicious_Foods/comments.php on line 65