Torta z kapučínovej peny
Už ste držali v ruke knihu BezCukráreň. Je to jedinečná publikácia na slovenskom trhu. Prináša recepty, ktoré tvorili autori viac ako šesť rokov. 90 originálnych receptov na prípravu zákuskov, tort, sladkostí, sušienok, zaváranín a koláčov do formy či na plech.
„Sladíme medom, stéviou a javorovým sirupom,“ tvrdí autorka Petra Muráriková o knihe. Nájdete v nej bezvaječné, bezmliečne a bezlepkové varianty receptov, výnimočné recepty pre výnimočných ľudí, dobroty na chvíle sviatočné i bežné torty.
Aj tento recept na úžasnú tortu z kapučínovej peny.
BezCukráreň, to je pečenie pre každého z dostupných surovín za dostupné ceny.
Vianočné či Veľkonočné, tradičné i experimentátorské drobné pečivo pre každú príležitosť.
BezCukráreň sú alternatívne dobroty a sladkosti pre deti, inšpirácie pre každého uvedomelého rodiča a drobného maškrtníka.
Sú to tradičné cukrárenské zákusky na nový spôsob overená tradícia v zdravšom šate.
Torta z kapučínovej peny
Nežné, „smotanovo“ kávové pohladenie i pre tých, pre ktorých mliečny základ koláča nie je vhodnou voľbou. Linecký základ/krusta podľa výberu.
Plnka
- 1 čl rozpustnej kávy
- 4 pl vody
- 90-120 g medu/ alebo javorového sirupu
- 2 balenia pevného hodvábneho tofu (cca 800g)
- ⅛ čl stévie
- ⅓ šálky kokosového masla
- ½ čl morskej soli
Tip
Kokosové maslo je možné vyrobiť i doma. Do vysoko výkonného nožového mixéra vysypeme dve šálky strúhaného kokosu a mixujete približne 10 minút. Podľa potreby necháme mixér oddýchnuť. Po chvíli trpezlivosti získame zmes krémovej konzistencie – kokosové maslo.
V prípade potreby je ho možné nahradiť obyčajným maslom.
POSTUP:
- Krustu natlačíme do zľahka vymastenej formy.
- Hodvábne tofu rozmixujeme v nožovom mixéri na hladký krém, pridáme kokosové maslo, zvyšné suroviny a mixérom zľahka premiešame. Dávame pozor na prešľahanie – koláč by stratil nadýchanú konzistenciu.
- Zmes vylejeme na pripravenú krustu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch približne 45 – 60 minút dozlatista.
- Po vychladnutí koláč vložíme do chladničky, kde ho chladíme najmenej 6 hodín.
Asi 90 originálnych receptov bez cukru nájdete v knihe BezCukráreň.