Tuniaková pomazánka
Rýchla tuniaková nátierka.
Tuniaková pomazánka
Ingrediencie:
2 konzervy tuniaka v oleji – drť
150g čerstvého masla
100g roztierateľného syra
1 cibuľa
Kečup
horčica
Postup:
Ja to robím takto. Cibuľu očistím a nakrájam na čo najdrobnejšie (určite ešte drobnejšie ako na fotke, mne toto moc nejde!)
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, aby sa nám pomazánka nesekla, a aby sa dobre pracovalo aj s maslom. Tuniaka som scedila, používam najradšej toho v oleji, lebo ten vo vlastnej šťave je plný vody, a ako je všeobecne známe, voda a tuk sa nikdy nespoja. K tuniakovi som pridala povolené maslo a syrokrém, a 1 PL horčice a 1 PL kečupu. Ja používam sladký, ale kludne použite aký máte. A vyšľaháme do hladka ručným mixérom.
Tu som pomazánku ochutnala, a pridala ešte po lyžici horcice a kečupu, skrátka každý podľa vlastnej chuti, a nakrájanú cibuľku.
Znova prešľahať, a hotovo! Malé upozornenie na záver, pokiaľ pred papaním máte pomazánku v chladničke, treba ju vytiahnuť skôr ako ju budete jesť, pretože maslo v nej stuhne, a nie je natierateľná. :)
DOBRÚ CHUŤ :)
presne ako moja :) len nedavam tolko cibule, prisypem cierne korenie a horcicu (zasadne tu slovensku snico francuzsku) ;)